Symposium De Blauwe Leefbare Stad

dinsdag 8 juni 2021

Beste bezoeker,

Leuk dat je je hebt aangemeld voor het Symposium De Blauwe Leefbare Stad op dinsdag 8 juni van 14.00 - 15.30 uur!

Met deze LINK kom je in de livestream. 

Nog vergeten aan te melden? Dit kan nog steeds! We vinden het fijn om te weten hoeveel publiek we kunnen verwachten.

Meld je nu aan!
 

Dinsdag 8 juni  van 14.00 – 15.30 uur ben jij van harte welkom op het Symposium De Blauwe Leefbare Stad. Tijdens dit online event, georganiseerd door de Blauwe Hotspot Dordrecht & Cirkellab, kom jij alles te weten over het beheer van water. Hoe zorgen we dat de stad leefbaar blijft?

Tijdens het event gaan studenten, wethouder Stam, Waterschap Hollandse Delta & Waterspecialisten met elkaar in gesprek. Zo kom jij meer te weten over vroeger, nu én de toekomst van de blauwe stad.

Thema's

Water van nu
We werken hard aan het verbeteren van water in de stad. Daarnaast hebben we te maken met klimaatverandering, stijgende zeespiegels, hittestress, hoosbuien en wateroverlast. Hoe zorgen we dat de stad veilig én leefbaar blijft?

Water van de toekomst
De keuzes van vandaag bepalen onze toekomst! Hoe bouwen we nieuwe huizen die passen bij de veiligheid en het comfort van de toekomst?

Water door de tijd heen
600 jaar geleden was er een watersnoodramp. Rondom Dordrecht was er de Sint-Elisabethsvloed. De kijk op waterveiligheid is daardoor totaal veranderd. Wat hebben we hiervan geleerd?

We zien je graag online op 8 juni van 14.00 – 15.30 uur!