TRI Groei in Groen

Over TRI

TRI groei in groen is een landelijk opererende stichting onderverdeeld in 3 regio’s. Landelijk hebben wij ongeveer 250 deelnemende groenbedrijven. Ook in de regio Zuid-Holland zijn wij actief en werken wij intensief samen met het Wellantcollege.

TRI is ontstaan uit een samenwerkingsverband van hoveniersbedrijven. Deze hoveniersbedrijven vonden het belangrijk om bij te dragen aan het opleiden van vakbekwaam personeel. Door de jaren heen hebben steeds meer bedrijven zich aangesloten bij TRI, waardoor wij een goed beeld hebben van de wensen uit het vakgebied en deze kunnen overbrengen in onze samenwerkingen met de groene scholen. Je kunt dus gerust stellen dat de deelnemende bedrijven de TRI zijn.

Wat doen wij?

TRI werft actief nieuwe leerlingen, zowel jongeren als zij-instromers zijn welkom bij TRI. Wij begeleiden hen vervolgens gedurende hun BBL of BOL in de verschillende groenrichtingen. Denk hierbij aan de Hoveniersopleiding, Boomverzorging/ETW, Urban Green Development / Leefbare Stad en Klimaat.  Wij dragen er zorg voor dat leerlingen terechtkunnen bij een van onze deelnemende bedrijven om hier hun werk- of stage-ervaring op te doen.

Daarnaast zijn wij een spil tussen de scholen, het bedrijfsleven en de leerlingen. Zo zorgen we ervoor dat alle partijen elkaar vinden. Onze coördinatoren begeleiden de leerlingen actief, hebben regelmatig contact met de bedrijven en schuiven aan tafel bij Wellantcollege voor overleg. Dit alles om ervoor te zorgen dat het imago van het groene vakgebied een opkikker krijgt en we zo ook in de toekomst voldoende vakmannen en -vrouwen hebben om ons mooie land te voorzien van vooral veel groen.

Meer informatie?

Ben je leerling of wil je leerling worden, wil je je als bedrijf aansluiten of ben je werkzaam voor een groene school? Of wil je meer informatie over wat wij doen en wie wij zijn?

We hebben alle informatie voor je op een rij gezet op onze website. Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of je plaatst een terugbelverzoek.

Jouw vragen zijn welkom bij de coördinatoren voor de regio Zuid-Holland en Utrecht: Gitta de Vries en Nicole van Bragt.