Blauwe Hotspot genomineerd voor Green Skills Award 2022!

Blauwe Hotspot genomineerd voor de Green Skills Award 2022!

Met trots kunnen we mededelen dat we door de European Training Foundation, onderdeel van de Europese Unie, zijn genomineerd als één van de tien kanshebbers voor de Green Skills Award 2022!

Green transition: education, training and skills

De European Training Foundation (ETF) heeft een oproep gedaan van goede voorbeelden op het gebied van empowerment in de groene transitie. Deze oproep, genaamd 'Green transition: education, training and skills’ is gericht op het verzamelen van verhalen over hoe educatie, training of het ontwikkelen van skills de transitie naar een meer duurzame, klimaatneutrale of circulaire maatschappij bevorderen. Het doel van deze oproep is om ideeën en inspiratie te verzorgen voor beleidsmakers en uitvoerders binnen de EU.

Yuverta & Blauwe Hotspot

Van alle Europese inzendingen is Yuverta één van de genomineerden. Yuverta is genomineerd vanwege de ontwikkeling van de Blauwe Hotspot en met name de ambities voor het ontwikkelen van een Klimaathuis. Met de Blauwe Hotspot is een community gecreëerd voor experts in het gebied van groenblauw, bodem en klimaat, waar kennis gedeeld kan worden tussen onderwijs, ondernemers, overheden en burgers. 

Het Klimaathuis Dordrecht

Onze ambitie is om in 2026 een Klimaathuis te openen. Het Klimaathuis Dordrecht is een gezamelijk initiatief van Gemeente Dordrecht en Yuverta. Het Klimaathuis wordt een innovatief centrum waar overheid, onderwijs en ondernemerschap samenkomen, om zich in te zetten voor een duurzamere wereld. Hier kunnen zij werken aan de uitdagingen op het gebied van klimaatadaptatie, waterproblematief en werken aan een toekomstbestendige, leefbare stad. Met het Klimaathuis willen we deze onderwerpen onder de aandacht brengen van een breder publiek en meer mensen aanmoedigen om tot actie over te gaan. 

European Training Foundation

The European Training Foundation (ETF)  is een onderdeel van  de Europese Unie. De instantie stimuleert landen het maximale uit hun menselijk kapitaal te halen, door het hervormen van educatie-, training- en arbeidsmarktsystemen. Hier lees je meer over de ETF en hier over de Green Skills Award 2022.

 

Breng jij ook jouw stem uit?

Via deze website kan jij jouw stem uitbrengen op twee tot drie genomineerden.

Wil je de reacties lezen of reageren?