Onderzoek naar een Groene Vogelbuurt in Dordrecht

In de Dordste buurt Vogelwijk heeft Het Vogelnest een ontmoetingsplaats gerealiseerd voor iedereen die de wijk mooier, creatiever en gezelliger wil maken. Het Vogelnest heeft het project ’Groene Vogels’ bedacht. Met dit plan willen ze samen met de bewoners meer groen in de wijk toevoegen. Ook hopen zij bewoners te overtuigen hun voortuin te vergroenen. Daar wordt de buurt niet alleen mooier van, het helpt ook wateroverlast tegen te gaan en verbetert de biodiversiteit.

Een groene Vogelbuurt

Studenten Robert, Jochem en Lotte van de mbo-opleiding Leefbare Stad en Klimaat gaan samen met buurtwerker Tom Harbergs aan de slag met een onderzoek naar een Groene Vogelbuurt. Hoeveel tuinen zijn er al vergroend? En waarom hebben deze bewoners voor een groene tuin gekozen? Ook onderzoeken ze welke bomen en planten aanwezig zijn. Met de resultaten hopen zij een steentje bij te dragen aan de vergroening van deze wijk. 

 

foto via: indebuurt Dordrecht

Ook aan de slag?

De Blauwe Hotspot verbindt projecten uit de omgeving met blauwgroene-studenten van Yuverta op mbo-niveau 3 en 4. Zo genieten de studenten van contextrijk onderwijs en hebben bedrijven de kans om het mbo te betrekken bij hun werk.

Voorbeelden van eerdere projecten zijn:

  • Ontwerp van een wadi;
  • Onderzoek naar waterkwaliteit;
  • Onderzoek naar beplanting op groene daken ter bevordering van biodiversiteit;
  • Ontwerp groene schoolpleinen.

Ben jij benieuwd naar mogelijkheden voor een samenwerking? Stuur dan een bericht naar Richa via [email protected]

Wil je de reacties lezen of reageren?