Op de koffie bij.. Dick Groenendijk

Op de koffie bij Dick Groenendijk

Naam: Dick Groenendijk
Opleiding: Watermanagement
Diploma behaald in: 2020
Huidige functie en werkgever: projectcoördinator speciale projecten bij Van Gelder Groep B.V.

Dick Groenendijk studeerde watermanagement in Gorinchem en Dordrecht en is vrij snel na het behalen van zijn diploma gaan werken. Via een detacheringsbureau kwam hij bij Van Gelder terecht, een aannemer in boven- en ondergrondse infra, waar hij de functie van ‘projectcoördinator speciale projecten’ bekleedt. “Ik bereid alles voor wat er nodig is bij de speciale projecten. Dit zijn allemaal grote projecten: windparken, zonneparken, grote tracés, etc. Die diversiteit zorgt ervoor dat het werk zo boeiend is. Mede door deze diversiteit zijn er ook veel mogelijkheden om door te groeien. Zo zou ik in de toekomst graag als projectleider aan de slag willen.”

Hoe heb je je tijd bij Wellant ervaren?

“Als een heel bijzondere tijd, elk jaar was weer anders. Het meest leerzame aan de opleiding was het werken in projecten. Bij grote projecten zoals ‘Game On’ en ‘Waterkwaliteit’ had ik een coördinerende en leidinggevende functie. ‘Natuurvriendelijke oever’ was een project wat ik samen met andere studenten geïnitieerd heb. Op eigen houtje gingen we naar het stadskantoor en hebben we contact gezocht met iemand die over duurzaamheid en groenaanleg gaat. Daarna ging het balletje rollen, en raakten ook de gemeente Dordrecht en het Waterschap Hollandse Delta erbij betrokken. Halverwege dit project heb ik een stap terug gedaan om een andere student te coachen die het project verder ging leiden. Hier heb ik zoveel van geleerd. Dit zijn ervaringen die je niet in de schoolbanken opdoet.”

Wat heb je meegenomen uit je opleiding naar je huidige functie?

“De ervaring van het werken met grote projecten en daar een coördinerende en leidinggevende rol in hebben, komt in mijn huidige functie enorm van pas. Maar ook het belang van duurzaamheid, oog voor het klimaat hebben, en de energietransitie waar we ons naartoe bewegen. Dat zijn voor mij de belangrijkste aspecten die ik uit mijn studie heb meegenomen en die mijn huidige baan ook zo leuk maken. Daarnaast wordt er in mijn baan een groot beroep gedaan op volledigheid en verantwoordelijkheid, en ik ben erg blij dat ik dat in mijn opleiding al geleerd heb, om volledig en zorgvuldig te zijn in de verslaglegging en communicatie.”

Heb je nog tips voor nieuwe 1e-jaars?

“Ga er voor de volle 100% voor en geef jezelf de waarde die je verdient. Dus ga voor goud! Dan kom je veel verder dan je had gedacht. En toon vooral ook zelf initiatief, kom zelf met ideeën voor nieuwe projecten, dan leer je ook om veel meer out-of-the-box te denken. Plezier in je studie hebben en eigen initiatief tonen betaalt zich altijd uit. Als ik me tijdens m’n studie niet voor 100% had ingezet, had ik nooit mijn huidige baan gekregen. Dat is ook de kracht van een mbo-studie. Als je daar met de juiste mindset voor gaat, kun je ook een baan op hbo-niveau aan.”

Wil je de reacties lezen of reageren?