Op de koffie bij... Jorie Bieren

Naam: Jorie Bieren
Opleiding: Watermanagement
 

Jorie begon aan zijn studie watermanagement in Gorinchem en maakte dit af op het Wellant mbo in Dordrecht. Voor de rubriek 'op de koffie bij...' hebben we hem even aan de tand gevoeld. Hoe staat het nu met hem? En belangrijker nog: welke tips heeft hij voor de huidige en nieuwe studenten?

Hoe is het nu met je? Waar ben je mee bezig?

Het gaat prima met me. Op dit moment ben ik volop aan het werk bij een distributiecentrum. Dit werk is tijdelijk, want volgend jaar wil ik aan een nieuwe studie beginnen. Deze studie heet Landscape and Environment en isngevestigd in Delft. Het is een hbo vervolgstudie en ik blijf dus in hetzelfde vakgebied als mijn eerdere studie watermanagement. 

Hoe heb je je tijd aan het Wellantcollege ervaren?

Mijn tijd op het Wellantcollege heb ik als leerzaam ervaren. Ik merk wel dat ik een aantal werkprocessen heb kunnen leren die mij bekend voorkomen bij mijn vervolgstudie. De grootste daarvan is het werken in projecten. Ik heb tijdens mijn opleiding aan veel projecten meegewerkt. Het project wat mij het meeste bijstaat is de natuurvriendelijke oever in Dordrecht. De reden hiervoor is omdat we dit project met een groepje helemaal zelf opgezet hebben samen met verschillende partijen.

Wat wilde je worden toen je begon met studeren? Wat was je beeld hierbij?

Ik wilde graag werken bij waterschap Rivierenland. Mijn beeld hierbij was een combinatie van binnen- en buitenwerk. Dit beeld is gaandeweg wel iets veranderd. Omdat ik nu ga studeren aan een HBO wil ik kijken wat nog eventuele verdere mogelijkheden zijn. 

Hoe zie je de toekomst van je vakgebied? En heb je misschien nog tips voor studenten?

De belangrijkste tip die ik mee wil geven aan de eerstejaars is ondernemen. Door zelf actie te ondernemen en zelf dingen op te pakken kom je tot leuke en leerzame dingen. Ook wordt er van je verwacht dat je zelf zaken oppakt en dit helpt je vooral bij het afronden van je opleiding.
Ik denk dat er in het blauwe vakgebied best wel het één en ander gaat veranderen. Ik denk dat de focus op duurzaamheid een belangrijkere vorm gaat aannemen. Ook denk ik dat er veel innovaties gaan komen omdat het klimaat verandert. 

 

Wil je de reacties lezen of reageren?