Jongerenlab

Het Jongerenlab is een project wat jongeren concrete handvatten rond circulaire economie geeft. Tijdens dit evenement maken de studenten en leerlingen via interactieve en inspirerende speeddates kennis met circulaire start-ups en bedrijven. Vervolgens gaan ze zelf aan de slag met een concreet circulair vraagstuk afkomstig van de deelnemende bedrijven. Dit doen ze via uitdagende hands-on workshops.

Nieuwe producten van gerecycled materiaal

In het lab leren ze om bijvoorbeeld koffiedik te verwerken tot een kweekbodem voor oesterzwammen, of een silent disco te bouwen met hergebruikte koptelefoons. Daarnaast is het de bedoeling dat de leerlingen en studenten zelf ook nieuwe producten gaan bedenken met gerecycled materiaal, zoals afvaldoppen. En dat ze gezamenlijk aan de slag gaan met het bouwen van hun eigen mini-daktuin.

Circulaire koplopers

Op het Jongerenlab zullen uiteenlopende circulaire koplopers zich presenteren. Aanwezigen ervaren hoe materiaalstromen op een goede manier (her)gebruikt kan worden. De deelnemende partijen zijn: Gerrard Street, E-Waste Arcades, Recycled Islands, Wasteboards, Beeblue, Aquaponics Wellantcollege, Binder, Fruitleather, Kwekersgilde en Verheij.