Studentprojecten

De Blauwe Hotspot treedt als makelaar op tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheden op het gebied van bodem, water en klimaat. Onder andere door studenten van Yuverta in projectvorm aan actuele vraagstukken te laten werken met opdrachtgevers. Zo genieten studenten van contextrijk onderwijs en bedrijfsleven en overheden van verbinding met vmbo's en mbo's.

 

Wil jij ook aan de slag met een groep vmbo of mbo-studenten met een vraagstuk op het gebied van water, bodem of klimaat? Dat kan! Stuur dan een bericht naar Richa van Zoelen via [email protected].

 

Huidige projecten

 

  Benieuwd naar de inhoud van de huidige projecten? 

  • Een Groene Vogelbuurt
  • Uitvoeren waterkwaliteitmetingen, in opdracht van Gemeente Molenlanden
  • Advies over plantsoorten om met groene daken biodiversiteit te stimuleren, in opdracht van GroenDakCoach, in samenwerking met i-Lab.
  • Groene schoolpleinen in Dordrecht. Opdrachtgever: Monique de Carpentier, Yuverta/Gemeente Dordrecht. Doel: Gemeente Dordrecht heeft als doel om in 2040 50% van de basisschoolpleinen te vergroenen. Het doel van dit project is om basisscholen makkelijke handvatten te geven voor vergroening zodat meer kinderen op een blauwgroen schoolplein kunnen buitenspelen. Hoe: werkbeschrijving van het aanleggen van een wilgentenentunnel
  • Beplantingsplan Slimme Regenton. Opdrachtgever: Meike Kipp, Programma 4Buiten, in samenwerking met Gemeente Dordrecht en studio Bas Sala
  • Bodemonderzoek Zorgboederij Zuidpunt. Opdrachtgever:. Doel:

  Afgeronde projecten